Vi på kontorswebben.se (Art & Office Stockholm AB) strävar efter att bli så hållbara som möjligt och därför uppmanar vi dig som kund att kika lite extra efter dessa märkningar när nu handlar hos oss eller kontakta oss om du söker efter hållbar produkter.

I samarbete med våra leverantörer erbjuder vi ett stort urval av produkter med miljö- och kvalitetsmärkningar. Här nedan kan du läsa mer om de olika miljömärkningarna. Du är även välkommen att kontakta oss om du vill ha mer rådgivning kring vilket hållbart kontorsmateriel du ska välja när du gör din beställning.

Ring gärna oss på 08-20 24 90 (vardagar 10-18) eller kontakta oss på info@kontorswebben.se om du har frågor kring vilka hållbara produkter du ska välja.

Våra olika miljö- & kvalitetsmärkningar:

Svanen

Produkter som märks med Svanen ska uppfylla särskilda kriterier som säkerställer att de medför mindre miljöpåverkan än andra produkter för samma ändamål. Kriterierna tidsbegränsas och revideras successivt för att säkerställa att de Svanenmärkta produkterna hela tiden tillhör de bästa ur miljösynpunkt. 

Ecolabel

EU Ecolabel är (tidigare EU-blomman) EU:s officiellamiljömärkning och hanteras i Sverige av Miljömärkning Sverige AB. EU Ecolabel fungerar på samma sätt som Svanen. Produkterna granskas ur ett livscykelperspektiv från råvara till avfall och för att få licens måste produkterna uppfylla höga krav på miljö, funktion och kvalitet. Kraven skärps kontinuerligt.

FSC

I FSC-certifierade skogar ställs bland annat krav på att urbefolkningars rättigheter respekteras och att biologiskt värdefull skog sköts på ett sådant sätt att naturvärdena bevaras. Denna märkning är giltig tillsammans med licensnummer för respektive varumärke.

 Vår egen miljömärkning

Denna symbol sätter vi på en produkt när den av någon anledning saknar en officiell miljömärkning, men där vi ändå anser att den, i miljöhänseende, är att föredra framför en annan. Bedömningen är grundad på tillverkarens egna uppgifter och kan t ex förekomma på en produkt som, till minst 50%, är tillverkad av återvunnet material.


Bra miljöval

För att en vara ska märkas med Bra Miljöval måste den uppfylla Svenska Naturskyddsföreningens kriterier. Dessa syftar till att minska användningen av skadliga kemikalier och minimera produkternas negativa miljö- och hälsopåverkan.

Fairtrade

Fairtrades vision är en världshandel med rättvisa villkor, där producenter i länder med utbredd fattigdom har möjlighet att skapa sig en trygg och hållbar tillvaro, i vilken de kan utvecklas och bestämma över sin egen framtid